UniSOS
Benefitconcert

6 februari 2024  ·  Musis Arnhem 

Ter herdenking van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Op 6 februari 2024, precies een jaar na de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië, heeft Stichting UniSOS een benefietconcert georganiseerd in het Musis & Stadstheater Arnhem. De opbrengst van de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar UniSOS en met gepaste trots kunnen we meedelen dat dit €17.000,- heeft opgeleverd! Dit bedrag zal worden ingezet ter ondersteuning van projecten voor kinderen met een (licht)verstandelijke en/of lichamelijke beperking in het aardbevingsgebied in Hatay, Turkije.

Delen op:

De avond werd gehost door Erny Boots en begon met een minuut stilte voor alle overledenen van de aardbevingen, gevolgd door een prachtige speech van de burgemeester van Arnhem: 

Ahmed Marcouch.

Chanelsy Moniharapon

& Nippy Noya
Kees Hilhorst
Maarten Seegers
Previous slide
Next slide

De honderden bezoekers genoten van een variëteit aan artiesten, met verschillende achtergronden en stijlen. Chanelsy Moniharapon en Nippy Noya trapten af met hun percussievaardigheden, gevolgd door Kees Hilhorst die ons met zijn viool meenam in de wondere wereld van van Bach. Vocalist Maarten Seegers sloot met zijn prachtige stem het eerste deel van de avond af.

In de pauze zorgden de Question Marks met hun melodieuze klanken voor een aangename atmosfeer in de foyer. Na deze sfeervolle onderbreking werd het concert voortgezet met optredens van diverse artiesten, waaronder Emrah Oğuztürk, Serhat Kürekçi, Faruk Ayyıldız en Erkan Dorkut, die elk hun unieke talenten ten gehore brachten en zo bijdroegen aan de veelzijdigheid van de avond.

Emrah Oğuztürk
Serhat Kürekçi
Faruk Ayyıldız
Erkan Dorkut
Previous slide
Next slide

“Harmonie voor Hoop: Orhan Hakalmaz Verenigt Culturen voor Aardbevingshulp”

 

De avond werd bekroond met een optreden van Orhan Hakalmaz, een in Turkije erkende en geliefde artiest binnen de Turkse volksmuziek. Zijn bijdrage illustreerde hoe muziek grenzen kan overstijgen, door zowel Turkse als Nederlandse luisteraars samen te brengen. Hakalmaz’ muziek, diep geworteld in traditionele klanken, sprak tot de verbeelding van het diverse publiek.

Het geheel werd professioneel vastgelegd door Hans-Peter van Velthoven en Niels Joseph. Ook ANP Nieuws, De Gelderlander en de NOS waren aanwezig.

Het was een memorabele avond die ons als organisatoren nog lang zal bijblijven en hopelijk de gasten en artiesten ook!
Veel dank aan alle sponsoren, bezoekers en vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt. 

Ook als je er niet bij kon zijn, maar ons doel een warm hart toedraagt, bedankt. We hopen dat jullie allemaal onze social media in de gaten blijven houden. De plannen voor een volgend event zijn al in de maak.

Namens het bestuur van Stichting UniSOS Çağrı Gövcecik, Erdem Yaktemur, Ertug Kosmaci, Muharrem Kahramantürk, Sevgi Sultanoglu en Neşe Şenol

Steun UniSOS

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd.